Badrumsrenovering

Jockes Fix & Kakel

Badrumsrenovering & lite till...

Våra tankar och ideér om badrumsrenovering

För många så är en renovering av badrummet en efterlängtad förnyelse av hemmet. Man har kanske tröttnat på plastmattan från tidigt 80-tal. Eller de stående 20x30 plattorna med en bård och plastmatta på golvet. Eller också har man lyckats komma över det perfekta renoveringsobjektet som behöver mycket tid och kärlek.

 

Oavsett vilken situation du har med ditt badrum, så tror vi att vi kan bidra med vår rutin och erfarenhet för att du ska få ett så bra badrum som möjligt som du kan njuta av i många år.

 

Vi har skaffat oss mycket kunskap om badrum, vad som är bra och vad som är mindre bra. Vi berättar inte allt här på vår webbsida men vi ser fram emot att dela vår kunskap vid ett personligt möte

Hur vi arbetar - Innan vi börjar

Vi tror på kommunikation. Vår erfarenhet är att det är väldigt lätt att prata förbi varandra och orsaka missförstånd på grund av att man kanske pratar om samma sak på olika sätt eller olika saker på samma sätt. Därför är bra kommunikation nyckeln till ett bra projekt. Det finns ingen fråga som är för dum att ställa. När vi har tittat på ett jobb första gången så återkopplar vi med en väldigt tydlig offert. Vi vet att många andra firmor ger ganska oprecisa offerter där rätt så många självklara saker inte ingår. Från oss får du veta exakt vad ditt badrum kommer att kosta. Om du tycker att vårt förslag är intressant så bokar vi ett möte då vi pratar igenom hela offerten punkt för punkt för att undvika att det har blivit något missförstånd. Vi föredrar att skriva ett kontrakt på jobbet och använder oss då av Hantverksformuläret 14

Hur vi arbetar - Rivning

Vi vet inte vad du har hört om hantverkare. Vi anstränger oss för att inte skapa onödig städning för dig. Vi täcker gångytorna till badrummet och närliggande ytor med mjölkpapp och skyddar med masonitskivor. Vi har investerat i bra dammrenare med Hepafilter för att undvika att damm sprids utanför renoveringszonen. Vi försöker jobba smart för att undvika onödigt dammande. Vi sorterar rivningsmaterialet så att ditt gamla badrum inte blir en onödig miljöbelastning.

Hur vi arbetar - Återuppbyggnad

Då dagens badrum är mycket mer avancerade än 20-30 år gamla badrum så krävs det oftast att man vet exakt vilka möbler och plattor man ska ha innan vi börjar med uppbyggnaden. En badrumskommod har till exempel ingen standard höjd för avlopp i vägg eller inkommande vatten. Det som fungerar till en fungerar oftast inte till ett annat märke och modell. Man måste veta exakt för att det ska bli bra.

Samma sak med placering av handsukstorkar, Spotlights i tak. Vi löser ofta sådana här saker på ett morgonmöte. När allting är bestämt drar vi oftast dolda vattenrör till alla anslutningspunkter. Om det är möjligt fäller vi oftast in avloppet i vägg till handfat. HåGe El kommer och förbereder för alla elinstallationer innan vi sätter plywood på väggar om det är regelstomme för att sen klä med skivmaterial.

Hur vi arbetar - Kakelsättning och förberedelser

Vi vet att noggrannhet i varje moment skapar kvalitet. Du kanske har läst om någon som är missnöjd med sitt nya badrum, oftast kommer det missnöjet från två saker. Det första är att hantverkaren har gjort bakfall i badrummet. Vattnet rinner inte till golvbrunnen utan samlas i en pöl på golvet. Det andra är att man installerar plattor på ett sätt som gör att det ser amatörmässigt ut. En orsak till att det blir så här är att för många personer är inblandande. Det kan vara en person som kommer och flytspacklar och då inte känner lika stort ansvar för helheten.

Vi tar oss tid att vara noggranna. När vi flytspacklar så måste det bli bra. Vi släpper inga dåliga golv.

Vi fuktspärrar med våtrumsfolie från PCI.

Innan vi börjar sätta kaklet tänker vi igenom layouten på det så att badrummet ska upplevas harmoniskt. Inga små bitar som man störs av.

Oftast när du är i en butik och ska köpa golvplattor brukar de föreslå att du ska ha små plattor i duschen. Vill du ha stora plattor i duschen så löser vi det också.

Större plattor är mer lättstädat då det blir mindre fogar.

Vi fogar med PCI's fogsortiment då vi tycker att de har överlägsen kvalitet och det är lätt att hitta matchande fogfärger.

Hur vi arbetar - Montering av möbler

Nu är snart ditt badrum klart. Då vi redan har försökt tänka igenom allt så är det oftast bara att hänga upp möblerna. HåGe El Ab kommer tillbaka och kopplar in de elektriska installationerna. Det brukar ta en till två dagar att återmontera. Sen avslutarmed en städning samt att vi tar bort täckpapp från din bostad.

Kontakt information

Trestegsgatan 2A

416 59 Göteborg

joakim@jockes.net

 

0708-16 30 10

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved